HenCa b.v.
Grote Tocht 28
1507 CG Zaandam
Nederland

HenCa HoutCrème

productinformatie

Geen vergijzing en jaren van bescherming.
Eenmalig één laag op te brengen.

Wat is HoutCrème?

HoutCrème is een hydrofoberende oplosmiddelvrije impregneercrème in micro emulsievorm.
Deze impregneercrème bevat geen oplosmiddelen.

Wat is de standaard verpakking en de prijzen?

Kijk op http://www.hencacreme.com/prijslijst.php voor de actuele prijzen.

Waar gebruik ik HoutCrème voor en wat zijn de voordelen ervan?

Waterafstotend en beschermend.
Geen vergrijzing meer van uw schuttingen, buitenmeubilair, tuinhuisje, poorten, kortom een veelzijdige toepassing. HoutCrème geeft een veelvuldige waterwerende bescherming voor nieuw en kaal gemaakt hout en uniek k kleurbescherming voor composiet. Nog een voordeel is dat er na crème opbrengen het geen verruwing geeft door opzetting van houtvezels. HoutCrème beschermt effectief voor vele jaren tegen indringen van water. Nauwelijks waarneembare optische veranderingen van de ondergrond. Effect van de ondergrond wordt zelfs iets intensiever. Geen vermindering van eigenschappen van de ondergrond.
Waterdampdoorlatendheid word nagenoeg niet beïnvloed.
HoutCrème is geen vloeistof maar een hoog visceuze crème. Hierdoor heeft het nog meer voordelen: eenvoudig op te brengen, het product laat zich probleemloos boven het hoofd verwerken zonder daarbij af te druipen, dus geen productverlies, snelle indringing. Door het hoge werkzame gehalte wordt een enorme indringdiepten bereikt. HoutCrème is op basis van Silaan en Siloxaan, welke zich door lange ervaring bewezen heeft. Deze impregneercrème bevat geen oplosmiddelen.

Hoe ga ik met de HoutCrème aan de gang?

HoutCrème kan door middel van een roller, kwast of airless-spuit aangebracht worden.
Voorkom tijdens aanbrengen en droogtijd, blootstelling aan regen, condens, mist of felle zon.
De verwerkingstemperatuur ligt tussen de 5°C en 25°C.
Verbruik: 100 tot 150 gram per m2
Gemiddeld gebruik ± 125 gram per m2
Afhankelijk van soort ondergrond, buitentemperatuur en vochtigheidsgraad, dringt de werkzame stof in een tijdbestek van 30 minuten tot enige uren in de ondergrond, daarna verdwijnt de melkachtige crèmekleur volledig.

En nu na deze informatie echt aan het werk:

Zorg dat de ondergrond onbewerkt, vetvrij en droog is, ontdaan van eventuele mos of alg aanslag. Bekijk ook ons assortiment voor eventuele reinigingsmiddelen voor aanvang. De HoutCrème is klaar voor gebruik en hoeft niet verdund of geroerd te worden.

Doseer een werkhoeveelheid crème in een rollerbakje met inlegger uit de crème stazak. Sluit de stazak steeds goed af, hiermee voorkomt u indroging en vervuiling tijdens gebruik.
Met rol, kwast of spuit de HoutCrème op houten meubelen, schuttingen, tuinhuisjes, beschoeiing, composiet en/of andere objecten opbrengen. Door het melkachtige uiterlijk is het goed te zien of overal voldoende aangebracht wordt. Op plaatsen waar crème is aangebracht wat niet gewenst is dit direct schoon maken met water en zeep. Normaal is één laag HoutCrème voldoende.

Hoe reinig ik mijn gereedschap?

Het gereedschap is simpel te reinigen direct na gebruik. Water en een zeepmiddel is voldoende.

Nog wat weetjes

Veiligheidsgegevens: dit product is niet gevaarlijk.
Afval: voorkom lozing in het milieu. Deze crème en de stazak naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen. Op veilige manier opruimen in overeenstemming met lokale/nationale voorschriften.
Opslag: koel doch vorstvrij in goed gesloten verpakking ± 12 maanden houdbaar.

Voor verdere technische informatie betreffende milieu, transport en samenstelling verwijzen wij naar het veiligheidsblad. Bovengenoemde tekst geven de huidig stand van zaken weer en zijn bedoeld om u over de toepassingsmogelijkheden te informeren. Het is niet bedoeld als standaardtekst voor alle ondergronden.

Neem bij vragen of twijfel contact op met HenCa b.v. te Zaandam:
http://www.hencacreme.com/contact.php

 

Download het informatieblad Download dit informatieblad in PDF formaat